ChatGPT & Bing

Je kan er bijna niet omheen de laatste weken. Artificial Intelligence (AI) is een hot topic en dan vooral het succes van ChatGPT. De nieuwe AI tool lijkt veel branches te gaan verstoren en vernieuwen. Recent kwam dan ook het grote nieuws naar buiten dat de AI tool ChatGPT ook geïntegreerd gaat worden in Microsoft Bing. Groot nieuws voor deze browser en wellicht voor iedereen die normaliter Google gebruikt.

Wat betekent deze integratie nu precies?

Deze integratie betekent simpelweg dat ChatGPT een plekje krijgt binnen de zoekmachine, waardoor gebruikers van Bing vragen kunnen stellen die heel specifiek zijn. Ook kan er met een bot worden gechat om zo meer diepgaande antwoorden te krijgen. Doormiddel van de AI kan deze bot op een razendsnelle manier informatie ter beschikking stellen voor alle mensen die zoeken via deze zoekmachine. Daar houdt het echt niet op. 

ChatGPT is een chatbot met kunstmatige intelligentie. De chatbot kun je volledige teksten laten schrijven. Deze teksten kunnen over vrijwel ieder onderwerp gaan doordat ChatGPT het hele internet scant voor informatie over jouw opgevraagde onderwerp. Op deze manier heb je hele blokken content ter beschikking door simpelweg een vraag in te toetsen.

Voor bijvoorbeeld scholen en studenten is dit baanbrekend, aangezien hele verslagen en zelfs scripties door deze tool geschreven kunnen worden. Maar ook in andere branches brengt het veel vraagstukken met zich mee. ChatGPT kan namelijk hele boeken schrijven wanneer daar om gevraagd wordt, en ook stukken van codes kunnen geprogrammeerd worden door de bot. Is dit de nieuwe toekomst? En wat gaat dit betekenen?

Waar gaat de integratie van ChatGPT in Bing voor zorgen?

In dit artikel focussen we ons echter puur op de integratie van de AI tool in Bing. Het zou namelijk zomaar mogelijk kunnen zijn dat de integratie van ChatGPT in Bing de gehele zoekmachine markt kan gaan vernieuwen.

Doordat Bing gebruik gaat maken van ChatGPT, denken wij dat er een stijging in Bing gebruikers gaat volgen. Momenteel is Google met een straatlengte afstand marktleider in de zoekmachine branche. Wij denken echter dat deze integratie een verschuiving tot stand kan laten komen in deze markt. Wanneer de AI tool namelijk op de juiste manier geïntegreerd wordt kan dit een ongekende gebruiksvriendelijkheid bieden. Iets waar Google tot nu toe alleen nog maar van kan dromen. 

Wanneer de integratie succesvol blijkt te zijn en daadwerkelijk meerwaarde gaat bieden kan dit een dusdanig grote USP voor Bing zijn. Dit kan zorgen voor een explosie in het aantal gebruikers van Bing. Deze mening is bij ons alleen maar sterker geworden door de flop van de AI tool van Google.

Bing loopt met ChatGPT namelijk mijlenver voor op Google. Google heeft recent ook een poging gedaan op het introduceren van een AI bot genaamd Bard. Dit is alleen niet helemaal gelopen zoals ze hadden verwacht of gehoopt. Veel mensen praten hierbij ook over een echte ‘flop’. Hierdoor vond ook een fikse daling plaats in de marktwaarde van het aandeel Google op Wallstreet, wat vaak wordt gezien als een afspiegeling van het vertrouwen van experts in het bedrijf. Dit is een teken dat mensen minder vertrouwen hebben gekregen na de ‘flop’, dit in combinatie met het ‘succes’ van ChatGPT. Hier heeft google veel schade van opgelopen.

Meer gebruikers naar Bing

Zoals gezegd sluiten wij dus niet uit dat er een verschuiving plaats kan gaan vinden in de zoekmachine markt. In onze ogen zullen meer mensen en potentiële klanten gebruik gaan maken van Microsoft Bing. Hierdoor wordt het interessanter om Bing Ads te gaan gebruiken. 

Bing Ads is een marketingvorm waarbij je adverteert op de zoekmachine Bing. Veel mensen zullen Google ads wel kennen. Bing Ads is daarin de variant voor de zoekmachine Bing. De integratie van ChatGPT in Bing maakt het dus aantrekkelijker om Bing Ads te gaan gebruiken aangezien er meer gebruikers actief zullen zijn op dit platform. 

Bing Ads is altijd al een aantrekkelijke manier van adverteren geweest, en wij geloven dat dit in de komende maanden en jaren alleen maar meer het geval zal zijn. 

Bing Ads voor jouw bedrijf

De integratie van ChatGPT binnen Bing heeft ons bij Geen Gedoe flink beziggehouden. Verschuivingen in zoekmachines zijn de laatste jaren zeldzaam geweest door de overmacht van Google. Wanneer dit wel het geval is willen wij daar uiteraard kort bovenop zitten.

Zelf gebruiken wij Bing Ads al geruime tijd voor enkele klanten van ons. Hierdoor kunnen wij per direct op hoog niveau Bing Ads ondersteuning aanbieden. Deel jij de mening dat ChatGPT de komende maanden een flinke stijging in gebruikers gaat doormaken? Neem dan gerust eens contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek over Bing Ads.

Geen Gedoe - Jouw Marketing & Media bureau

Buiten Google Ads en Bing Ads doen we ook nog veel andere dingen. Denk aan het maken van een website, Sterke online marketingstrategie, een customer journey of artwork voor jouw bedrijf of evenement. Je kunt altijd een vrijblijvend gesprek inplannen, wellicht kunnen wij iets voor jou betekenen.

Neem snel contact met ons op!

Benieuwd naar
Geen Gedoe?

Heb je een vraag, advies nodig of zin in een bak koffie of thee? Bel of stuur ons een berichtje!

Volg ons

Wil jij Geen Gedoe?

Heb je een vraag, advies nodig of zin in een bak koffie of thee? Bel of stuur ons een berichtje!
Scroll naar boven