Website bouwen met WordPress

Een website bouwen. Dit kan op veel verschillende manieren, en met veel verschillende programma’s. Wij bij Geen Gedoe gebruiken voor het bouwen van websites het CMS WordPress met de plugin Elementor. In dit artikel gaan wij dieper in op de werking van WordPress en de plugin Elementor. Lees gerust verder, wellicht is deze informatie net wat jij nodig hebt!

Wat is WordPress?

 

WordPress is wereldwijd het populairste CMS (Content Management System) waarmee je op een relatief makkelijker manier een website kunt bouwen. Zo blijkt dat meer van 3/4e van alle websites met een CMS op WordPress draait. Dit is een heel groot aandeel. En zo ook onze websites, deze zijn ook opgezet met WordPress.

WordPress kun je dan ook voor alle soorten sites inzetten. Wil je gaan voor een informatieve site, of juist voor een webshop? Alles is mogelijk met WordPress. Dit maakt WordPress dan ook makkelijk in gebruik. Dit is dan ook 1 van de belangrijkste USP’s van WordPress. WordPress wordt niet voor niets zoveel gebruikt onder de websitebouwers. Dit komt omdat deze CMS veel verschillende mogelijkheden heeft, tegenover een systeem wat heel makkelijk te gebruiken is.

Binnen deze CMS kun je grbuik maken van plugins. Dit zijn kortgezegd extraatjes die je kunt downloaden om op deze manier verschillende werkzaamheden binnen je site te bouwen. Denk aan: een cookiesbot, een whatsapp functie of elementor. En met name de laatste; Elementor. Hier gaan we in dit artikel meer de nadruk op leggen.

Wat is Elementor?

 

Elementor is een pagina bouwer voor wordpress. Deze plugin is in een normale, en pro-versie te gebruiken. Zoals de naam ook al zegt is de basic elementor plugin een meer standaard plugin, hier zitten weinig extraatjes in, maar bevat wel alles wat er nodig is om een standaard website op te zetten. Wil je gaan voor een wat professionelere website, dan kun je beter voor Elementor Pro gaan. Deze versie is wat meer uitgebreid en bied meer mogelijkheden tot het bouwen van een professionelere website.

Met de plugin Elementor kun je heel eenvoudig je pagina bouwen. Zo heb je geen last van moeilijkheden maar kun je letterlijk de tekstvakken, afbeeldingen en andere designmogelijkheden naar het stuk van je scherm slepen. Zo kun jij eenvoudig je pagina indelen, zoals jij wil. Op deze manier kun je visueel precies doen wat je wilt zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. Dit maakt het bouwen van de perfecte pagina voor jou een stuk eenvoudiger.

Buiten dat het tijdens het bouwen van je website heel eenvoudig is, zijn ook het toepassen van veranderingen heel makkelijk. Zo kun je precies in een bepaald tekst vak aanpassen wat jij wil aanpassen. Zo hoef je niets meer te zoeken op pagina’s maar kun je letterlijk erop klikken en alles aanpassen.  Superhandig toch?

Geen Gedoe met jouw website

 

Ben jij opzoek naar een externe partij die een website via wordpress voor jouw bedrijf kan bouwen? Dan ben je hier op het juiste adres! Bij Geen Gedoe hebben we veel ervaring bij het bouwen van websites in wordpress met de plugin Elementor. Hierbij kunnen wij in combinatie met jouw wensen, een prachtige website bouwen.

Neem gerust een kijkje op onze site hier hebben we een artikel staan met 5 tips bij het laten bouwen van een website, of neem contact met ons op! Wellicht heb jij binnenkort een prachtige website naar eigen wensen staan.

Benieuwd naar
Geen Gedoe?

Heb je een vraag, advies nodig of zin in een bak koffie of thee? Bel of stuur ons een berichtje!

Wil jij Geen Gedoe?

Heb je een vraag, advies nodig of zin in een bak koffie of thee? Bel of stuur ons een berichtje!
Scroll naar boven