Stories inplannen op Instagram via desktop nu mogelijk!

Stories inplannen op Instagram kan sinds kort!

Je leest het goed ,de functionaliteit waar de meeste bedrijven en agencies al jaren op wachten is eindelijk gearriveerd. Hoe je stories op desktop in kan plannen op Instagram lees je hieronder! Voor de duidelijkheid, het gaat hier niet om het inplannen van de stories via de Business Suite App, een functionaliteit die al langer bestaat. Nee het gaat hier echt om het inplannen van stories op Instagram via desktop.

Hoe plan ik stories in op Instagram en Facebook?

Hoe plan je stories dan in op Instagram en Facebook, en werkt het ook een beetje eenvoudig? Het antwoord daarop is gelukkig een volmondig ja. De wijze waarop je dit doet is namelijk exact hetzelfde als het inplannen van een normale post. Wanneer je naar de Meta Business Suite gaat kun je daar op twee manieren een story inplannen. Onze voorkeur gaat door naar het ‘Planner’ tabblad te gaan binnen de Business Suite.

Mocht je een visuele uitleg prettiger vinden, dan vind je deze onderaan de pagina!

 

Rechtsbovenin het scherm vind je dan de blauw knop met daarin de tekst ‘Maken’. Daar rechts van zie je een pijltje staan wat een dropdown menu opent. Wanneer je dit drop down menu open klapt heb je de mogelijkheid om de optie ‘Verhaal maken’ aan te klikken.

Hierop klikken verwijst je door naar de plek waar je de media kunt uploaden die je voor je story gemaakt hebt. Daarna vind je aan de rechtsonderin het pop up venster wederom een blauwe knop met een pijltje ernaast. De blauwe knop bevat de tekst “Verhaal delen”, maar daar moet je niet op klikken. Wederom kies je ervoor om het drop down menu te openen door op het pijltje te klikken. Hier toont zich dan de mogelijkheid om jouw story in te plannen op een specifiek moment!

Vul de juiste datum & tijd in, klik op opslaan en daarna op “Story plannen” en voila: Jouw story staat ingepland voor jouw gekozen moment.

Niet alleen is de mogelijkheid er nu dus eindelijk, hij werkt ook nog naar behoren en hoe je eigenlijk zou verwachten. Een erg prettige ontwikkeling binnen Meta dus!

Benieuwd hoe stories inplannen jouw business kan helpen?

Ben je nu benieuwd wat deze functionaliteit voor jou kan veranderen in jouw bedrijsfvoering, neem dan gerust eens geheel vrijblijvend contact op met ons. Wij staan je graag te woord.

Benieuwd naar
Geen Gedoe?

Heb je een vraag, advies nodig of zin in een bak koffie of thee? Bel of stuur ons een berichtje!

Wil jij Geen Gedoe?

Heb je een vraag, advies nodig of zin in een bak koffie of thee? Bel of stuur ons een berichtje!
Scroll naar boven