Kompas Camperverhuur

Strategie, branding, logo, huisstijl, website, SEO, copywriting, CRO

Vraagstuk Kompas Camper Verhuur

Kompas Camper Verhuur is een startende onderneming. Zij hebben ons benaderd om ze te helpen bij de opstart van hun onderneming. Zoals bekend werken wij graag met starters. We vinden het tof om aan de wieg te staan van een nieuwe onderneming. Waar mogelijk voeren we niet alleen de gewenste werkzaamheden uit, maar adviseren we ook. Als starter moet je aan veel zaken denken namelijk. Niet alleen aan je media en marketing. Voor Kompas Camper Verhuur zijn we in ieder geval gestart met het ontwerp van een logo en huisstijl, het ontwikkelen van een website, copywriting en SEO optimalisatie. Daarnaast zijn we ook aan de slag gegaan met content creatie. Zo hebben we een foto en video shoot voorbereid en uitgevoerd. 

Wat we hebben gedaan

Samen met de heren van Kompas zijn we gestart met een strategische brainstormsessie. Middels deze sessie vergaren we zoveel mogelijk informatie over de onderneming en de mensen achter de onderneming. We bespreken de wensen aangaande vormgeving voor een logo en huisstijl. Hierin leveren zij zelf ook een moodboard aan. Vervolgens werken we de sessie uit op papier en gaan we aan de slag. Buiten het logo en de huisstijl hebben we een volledige website ontwikkelt inclusief verhuur module. De website hebben we voorzien van de juiste content, zoals het foto en videomateriaal dat we eerder hebben geschoten. Uit het materiaal hebben we drie professionele video’s gemonteerd. Een algemene promo video en per camper een informatie video. De website is vervolgens SEO geoptimaliseerd en voorzien van de juiste copywriting. Alle teksten zijn in dezelfde tone of voice geschreven. 

Het Resultaat

Logo

Kompas Camper Verhuur is een nieuwe onderneming en daar hoort een nieuw prachtig logo bij. 

Een logo is erg belangrijk als bedrijf omdat het je identiteit symboliseert. Het was voor Kompas vooral belangrijk dat het logo een avontuurlijke uitstraling had en dat er natuurlijke tinten in terug zouden komen. 

Uiteraard kun je er met een naam als Kompas niet omheen om hun naam ook als beeldmerk te gebruiken, zodat naam en beeldmerk elkaar versterken. 

De bergen staan symbool voor de avontuurlijke reizen die men met de camper kan gaan maken. Omdat een kompas vrij algemeen is en logo’s lastig uniek te maken zijn, hebben we de assen schuin geplaatst om het wat speelser te maken.

 

Heb jij een nieuw logo nodig of kan jouw huisstijl wel een update gebruiken?
Neem dan eens contact met ons op en dan kijken we samen vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Content Creatie

Het was einde zomer toen we werden benaderd door Kompas Camper Verhuur. We zaten inmiddels ruim in september, de nazomer was aangebroken. Nog een paar dagen mooi weer. Nadat de opdracht door Kompas was bevestigd zijn we aan de slag gegaan en gestart met een strategische brainstormsessie. 

Al gauw was duidelijk dat er ook content gemaakt moest worden. Hiermee doelen we op foto en videomateriaal. Dit hebben we namelijk nodig voor het vullen van de website, maar ook voor de social media kanalen en online advertenties welke we later gaan opstarten. 

Het was nu nog een paar dagen mooi weer en dat is voor het beeldmateriaal toch wel aantrekkelijk. Een mooie herfst of winter levert ook prachtige plaatjes op, maar de zomer is voor camperverhuur wel het hoogseizoen. 

De keuze was dus snel gemaakt, we moesten heel snel handelen en zorgen dat we binnen een paar dagen een shoot konden plannen. Zo gezegd, zo gedaan. Binnen een dag stond de shoot op de planning en een paar dagen later waren we aan het filmen op een prachtige locatie met Palmbomen. En dit ‘gewoon’ aan de Limburgse maas. Fantastisch. 

Zo hadden we dus binnen een paar dagen hoogwaardig foto en videomateriaal, waar we de komende periode heel hard van gaan profiteren en met name Kompas Camper Verhuur! 

Heb jij ook interesse in strakke content?
Wil jij ook nieuwe content laten maken voor jouw merk, product of dienst? Neem dan eens contact met ons op en dan kijken we samen vrijblijvend naar de mogelijkheden! Wij kunnen jou helpen van creatief proces (bedenken en uitwerken) tot het uitvoeren (filmen/fotograferen) en het monteren van de video’s of het nabewerken van de foto’s. 

Algemene promotie video

Video afspelen

Camper specifieke video's

Video afspelen
Video afspelen

Nieuwe website

Nadat de content vliegensvlug was geschoten, was onze vormgever druk bezig met het ontwerpen van het logo/huisstijl en onze webdeveloper kon starten met de website. 

De website moet vlot, modern en niet te moeilijk zijn. We hebben daarom een duidelijke en strakke website neergezet. Zoals gezegd met een boekingsmodule om een camper online te huren en af te rekenen via Mollie (betaalsysteem). Voorzien van de informatie die een (potentiele) klant minimaal nodig heeft. 

We hebben de website voorzien van eigen content. Dus het foto en videomateriaal dat we eerder hebben ontwikkelt, terug laten komen op de website. Wij vinden dit enorm belangrijk. Laat zien wie je bent, wat je doet en waar je voor staat. 

Kompas staat voor kwaliteit en service, dit moet dan ook online terug komen in je website, op je social media kanalen enzovoorts. 

We hebben voor de website tekstuele content aangeleverd gekregen. Deze heeft onze copywriter geoptimaliseerd en voorzien van de juiste tone of voice. Dit is ook doorgetrokken over de gehele website. Van de Home pagina tot de veelgestelde vragen. 

Daarnaast is ook de SEO geoptimaliseerd. SEO staat voor het optimaliseren van je organische vindbaarheid in Google. Dus als jij zoekt op Kompas Camper Verhuur in Google, dan wil je daar bovenaan staan. Dit is namelijk ook gratis. 

Door de juiste zoekwoorden te gebruiken kom je hoog in de ranking te staan. Hiervoor hebben we een zoekwoordenanalyse gedaan. Deze zoekwoorden verwerken we vervolgens in de snippet (titel, url en metaomschrijving), paginatitels en web teksten. 

Daarnaast voeren we nog een aantal technische zaken uit die van toepassing zijn op de SEO ranking. Denk aan het optimaliseren van de laadsnelheid en een goede sitemap van je website.

SEO is iets van de lange adem, hier moet je direct vanaf het begin adequaat mee aan de slag gaan en geduld hebben. Want je ziet hiervan niet direct de resultaten. 

Zelf een nieuwe website nodig of kan jouw website wel een opfrisbeurt gebruiken?
Neem gerust eens contact met ons op en dan kijken we samen vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Benieuwd hoe we jouw bedrijf verder kunnen helpen?

Maak kennis met ons en ontdek de mogelijkheden die perfect aansluiten bij jouw bedrijf. Maak vrijblijvend een afspraak.

Scroll naar boven