4 Tips bij het inzetten van Online Marketing

Het is niet meer weg te denken uit de tijd van nu; Online Marketing. Kort gezegd is online marketing het promoten van producten of diensten aan een door jouw gekozen doelgroep op één of meerdere online platformen. Dit is klinkt vrij eenvoudig, maar dat is niet zo! Zo zijn er veel verschillende soorten marketing en veel verschillende doelstellingen. Hier komen uiteraard ook valkuilen bij kijken. In dit artikel gaan we dieper in op deze valkuilen. Zo hebben we 4 tips opgesteld bij het inzetten van Online Marketing. Op deze manier ben jij beter voorbereid als je Online Marketing gaat inzetten.

Denk goed na over je doelgroep

Als eerste is het superbelangrijk om te bekijken welke doelgroep bij jouw product of dienst past. Hierdoor kun je makkelijker doelen stellen om zo tot een beter eindresultaat te komen. Het is wel van belang om jouw doelgroep op basis van gegrond onderzoek of representatieve data te bepalen. Het is niet aan te raden om jouw doelgroep te kiezen op basis van een onderbuikgevoel.

Waar baseer je de gevonden doelgroep op? Is dit volledig zelf verzonnen, kijk je hierbij naar eerdere sales of ben je hierachter gekomen door een marktonderzoek? Het is belangrijk om deze vraag in je achterhoofd te houden. Een conclusie trekken vanuit je onderbuikgevoel kan namelijk werken, dit is alleen in de marketingwereld een stuk moeilijker. Hier geldt namelijk meten = weten.

Welke platformen passen bij jouw doelen en doelgroep

Nadat je de juiste doelgroep voor je bedrijf hebt gevonden is het belangrijk om de doelgroep te kunnen bereiken. Heb je een jonge doelgroep? Dan zullen platformen als Tiktok en Instagram goed bij jouw product of dienst passen. Is de doelgroep 40+ dan kunnen andere platformen wellicht meer resultaat genereren.

Daarnaast is het belangrijk om te bekijken of de platformen ook echt bij jouw doelen passen. Wil jij meer bekendheid genereren? Dan is Google Ads search niet direct het meest geschikte middel voor jou. Anderzijds zet je Display advertising ook niet in om directe sales te genereren.

Om de juiste platformen te vinden dient goed onderzoek verricht te worden. Hiertegenover staat wel dat je meteen een goede basis legt voor jouw online marketingplan.

Meten = Weten

Na het opzetten van de juiste online marketingcampagne ben je nog niet klaar. Het is dan zaak om te zorgen dat alle data en gebeurtenissen worden gemeten op de juiste manier. Zorg dat jouw conversion tracking goed ingesteld staat en dat alles driedubbel getest is. Hiermee kun je uiteindelijk op de meest efficiënte manier de meeste mensen aanspreken. En dit is toch juist wat je wil?

Hierbij past dan ook het motto meten = weten. Dit wil zeggen dat alles door middel van meten onderbouwd kan worden. Hierdoor hoef jij geen inschatting of onderbuikgevoel meer de keuze te laten maken.

Optimaliseren: Rome is niet gebouwd in één dag

Als laatste is optimalisatie superbelangrijk. Veel mensen denken dat na het opzetten van een campagne klaar te zijn. Dit is niet waar. Hierna begint wellicht het meest belangrijke van allemaal: Optimaliseren. Rome is toch ook niet gebouwd in één dag?

Een homerun slaan is heel fijn, maar dat gebeurt helaas niet zo vaak. Dat geldt ook voor marketing. Soms zit je in één keer volledig goed en zijn de resultaten van ongekend niveau. Andere keren begin je wat langzamer en moeten de campagnes op stoom komen. Met de juiste optimalisaties kun jij van bijna ieder ecampagne een succesvolle campagne maken!

Dingen hebben tijd nodig en moeten worden geoptimaliseerd. Bij het optimaliseren bekijk je de gegevens die je hebt ontvangen. Als hier dingen in te zien zijn die niet optimaal lopen, of juist supergoed lopen kun je dit aanpassen. Je houdt alle gekregen informatie goed in de gaten. Hierdoor kun je elke maand jouw campagne optimaliseren. Dit zorgt voor betere resultaten.

Uitbesteden van Online Marketing

Veel mensen kiezen er ook voor om deze werkzaamheden uit te besteden aan een marketingbureau. Hierbij weet je dan ook zeker dat alles goed verloopt. Een marketingbureau doet namelijk jouw onderzoek, zet jouw campagnes op en optimaliseert deze op constante basis voor jou! Zo weet je dat alles goed verloopt.

Geen Gedoe bij jouw Online Marketing werkzaamheden

Bij Geen Gedoe hebben we al ruim 8 jaar ervaring met online marketing. Hierdoor weten wij precies waar we naar moeten kijken bij online marketing, hoe we deze campagnes opzetten en hoe we het beste kunnen optimaliseren. Zo kun jij gewoon bezig zijn met hetgeen waar je het beste in bent, dat is ondernemen. Dan houden wij ons ook bezig met hetgeen waar wij goed in zijn, namelijk online marketing.

Wil je graag hulp met deze tips? Neem dan gerust contact met ons op of plan een vrijblijvend gesprek in. Wie weet kunnen wij iets voor jouw betekenen.

Wij proberen iedere week een interessant artikel te posten over onderwerpen waar wij op dagelijkse basis mee bezig zijn. Recent hebben we in een artikel de tijd genomen om SEO onder de loep te nemen!g weten we ook alles over SEO.

Benieuwd naar
Geen Gedoe?

Heb je een vraag, advies nodig of zin in een bak koffie of thee? Bel of stuur ons een berichtje!

Wil jij Geen Gedoe?

Heb je een vraag, advies nodig of zin in een bak koffie of thee? Bel of stuur ons een berichtje!
Scroll naar boven