Offline Marketing

Laat jouw merk zien, proeven, ruiken, horen en voelen.
De afgelopen jaren hebben we een transitie doorgemaakt waarvan we van offline marketing voornamelijk naar online marketing zijn gegaan. De posters in de cafetaria hebben plaats gemaakt voor een advertentie campagne op Facebook. Waarom? Online marketing is meetbaar en doorgaans goedkoper.
 
Toch is offline marketing zeer waardevol, want je wilt tenslotte overal zichtbaar zijn. Maar belangrijker nog, met offline marketing kun je jouw doelgroep letterlijk laten voelen, proeven en ruiken. Je kan het tastbaar maken en het daadwerkelijk laten ervaren en beleven. Want offline marketing is veel meer dan een flyer of een poster. 
 
Voorbeelden van offline marketing zijn ludieke merk activaties (promo teams), sponsoring, beurzen en events, advertenties in huis-aan-huisbladen of tijdschriften, televisie- en radioreclame, weg reclame, pand reclame en rijdende reclame.
 
Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden. Wij gaan graag met jou om tafel om te kijken wat de beste mogelijkheden zijn voor jouw business.

Offline marketing mogelijkheden

Merkactivaties

Zorg voor top-of-mind awareness met een krachtige merkactivatie campagne. Vaak zijn het ludieke acties waarbij je zorgt voor een stukje reuring rondom jouw merk, product of dienst.

Met een berg creativiteit kun je veel bereiken, letterlijk. Wij gaan graag aan de slag om voor jou om een creatieve campagne te bedenken. Allereerst is deze campagne altijd offline (fysiek, ergens op locatie). Maar natuurlijk wordt er ook online gezorgd voor een stukje reuring. Uiteindelijk gaat dit altijd hand in hand met elkaar. Online laten zien wat je offline doet en andersom.

Events

Een evenement kan een sterk marketingmiddel zijn om jouw merk, product en/of dienst aan de man te brengen. Denk hierbij aan een open dag, netwerk bijeenkomst, seminar, personeelsfeest of deelname aan een bestand event zoals een beurs of festival.

Wij hebben al jaren ervaring met het organiseren van kleine en middelgrote events. Tel daarbij op onze creativiteit, marketing expertise, ontwerp skills en ons uitgebreide netwerk. Dan heb je alles wat je nodig hebt om een succesvol en betekenisvol event te organiseren.

Reclame

The good old poster en flyer, het is nog niet zo lang geleden dat dit onze marketingkanalen waren. Door de online mogelijkheden zijn deze naar de achtergrond gedrukt. Online is vaak goedkoper en wat voor de meeste nog veel belangrijker is, online reclame is doorgaans goed meetbaar en offline reclame niet. Althans zeer moeilijk.

Toch is offline reclame belangrijk en kan het zeer succesvol zijn. Waarom? Sowieso is er minder concurrentie. Maar uiteindelijk is reclame gezien worden. Of dat nu online of offline is, dat maakt niet uit. Het is de kracht van herhaling en herkenning.

De Hardste Busreizen van Nederland!

Voor Party-vervoer.nl bedachten wij de Hardste Busreizen van Nederland. Dit kwam tot uiting op zowel online als offline vlak. Ten aanzien van de offline activiteiten werden er onderweg toffe pre party’s georganiseerd, waarbij zoveel mogelijk bussen bij elkaar kwamen op een parkeerplaats. Er werd snel een DJ set opgebouwd en harde kneiters knalde 30 minuten door de speakers. Hierna ging de reis weer verder. Ook in de bus probeerde wij zoveel mogelijk de hardste busreizen van Nederland uit te dragen. Dit door zoveel mogelijk gebruik te maken van partybussen of portable soundsystems te installeren. Samen maakte alle reizigers er een kei harde busreis van. Uiteraard was er de terugweg ook weer een after party.

In samenwerking met een grote Hardstyle artiest (Radical Redemption) is er een grote dubbeldekker bestickert. Dit ter ere van zijn clubtour. Party-vervoer.nl was hierin een betrouwbare partner, uiteraard stond dit groot vermeld op de bus met De Hardste Busreizen van Nederland!

Verder werden er vlaggen en hekwerkbanners gedrukt met deze slogan. De hekwerkbanners werden opgehangen bij de ingang van festivals en de vlaggen gingen mee in de bus en prijkte ook regelmatig op de festivals zelf.

Uiteraard werd hier ook online gehoor aan gegeven. Zo kwam de slogan terug in online video’s, campagnes, podcast (On the road show) en een maandelijkse mixtape genaamd Tandje Harder.

Alles moest de hardste busreizen van Nederland ademen, zowel online als offline. Met als resultaat marktleider worden, zijn en blijven binnen de Hard Dance scene. Een mooi stukje branding en strategie. Waarbij zowel online als offline marketing een grote rol spelen. Offline marketing zorgt er voor dat klanten het kunnen ruiken, proeven, voelen, zien. Door te ervaren worden deze zintuigen maximaal geprikkeld.

Wil jij Geen Gedoe?

Wil jij graag aan de slag met offline marketing en wil jij wel eens sparren over de mogelijkheden? Neem dan eens contact met ons op en we gaan vrijblijvend met elkaar om tafel!

Scroll naar boven