SEO-specialist in Limburg

Iets wat heel belangrijk is voor ieder bedrijf is om onder de aandacht te komen van jouw doelgroep. Hiervoor moet je bekendheid genereren. Bekendheid komt over het algemeen niet van de ene op de andere dag. Hier gaan maanden, tot soms wel jaren overheen. Een van de manieren om bekendheid te generen is door het inzetten op SEO. SEO zorgt er op lange termijn voor dat jouw bedrijf hoger aangeschreven staat in de zoekresultaten van Google.


Wil jij meer weten over SEO, of ben je zelfs opzoek naar een SEO-specialist in Limburg? Lees dan gerust verder. Deze onderdelen worden in dit artikel besproken.

Wat is SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization. Oftewel zoekmachine optimalisatie. Hierbij kun je onder andere door het schrijven van teksten je vindbaarheid binnen Google vergroten. Dit is voornamelijk bedoelt voor over een langere termijn. Binnen Geen Gedoe zeggen we altijd: SEO is een marathon, geen sprint. Wil je op korte termijn bekendheid creëren, dan is SEO niet voor jou bedoelt. Dan is het wellicht beter om in te zetten op Google Ads. Mocht je hierover meer willen weten, lees dan gerust ons artikel over het opzetten van Google Ads campagnes! Maar nu weer terug naar SEO.

Voordelen van SEO

SEO heeft een aantal voordelen. Deze hebben we hieronder kort opgesomd.

  • Geen advertentiebudget nodig

  • Niet gebonden aan advertenties

  • Gesponsorde resultaten in Google worden vaak overgeslagen

Geen Advertentiebudget nodig

Als eerste is SEO volledig kosteloos. Althans, mocht je dit zelf kunnen. Het schrijven en plaatsen van SEO-teksten kost je geen geld. Zo hoef je geen advertenties te kopen. Hierbij kun jij gratis je doelgroep bereiken met informatieve teksten. Waarbij je ook nog eens aan je eigen bekendheid werkt. Mocht je het schrijven van SEO-teksten willen uitbesteden dan zijn hier uiteraard wel kosten aan verbonden.

Verder staat bij het schrijven van SEO-teksten het motto: ‘baat het niet, schaadt het niet’. Dit wil zeggen dat mocht jouw tekst niets doen, je ook niets fout doet. Je schrijft teksten die informatie verstrekken aan mensen die naar deze informatie opzoek zijn. Mochten deze teksten voor Google niet gezien worden als de optimale teksten, maakt dit minder uit. Zo kun je evengoed je doelgroep van de juiste informatie voorzien. Zolang je tekst oké, maar niet optimaal is. Heeft dit verder ook geen gevolgen voor jouw ranking. Als je tekst echt slecht is kan deze wel invloed hebben.

Niet gebonden aan advertenties

Verder kun je met SEO moeilijk je positie verliezen. Mocht je hoog staan op de ladder van Google kun je hier moeilijk in zakken. Dit wil zeggen dat jouw positie lang blijft staan. Als je hierbij ook nog eens meer teksten schrijft ziet Google dat je een actieve gebruiker bent. Dan is er nog minder reden voor Google om je van de koppositie af te gooien.

Gesponsorde resultaten in Google worden vaak overgeslagen

Verder is uit onderzoek gebleken dat mensen advertenties overslaan in de weergegeven zoekresultaten. Hierdoor zijn juist de artikelen onder de advertenties het meest aantrekkelijk. Doormiddel van SEO komt jouw tekst ergens bovenaan te staan onder de advertenties. Op lange termijn zal dit dan ook dezelfde of soms zelfs een betere uitkomst hebben dan het betalen van advertenties. Daarbij betaal je voor SEO clicks natuurlijk niets, waar dit bij advertenties wel het geval is. Super efficiënt dus!

Uitbesteden van SEO aan een specialist

Zoals hierboven beschreven staat kun je SEO ook uitbesteden aan een specialist. Hierbij weet je zeker dat de teksten die je schrijft goed zijn. Verder kost het je geen tijd om de teksten zelf te schrijven. Dit kost natuurlijk wel geld, maar op lang termijn zal dit je zeker uitbetalen.

Geen Gedoe - Jouw SEO specialist van Limburg

Bij Geen Gedoe zijn we wekelijks bezig met het schrijven van SEO-teksten voor onze klanten en onszelf. Hierbij mogen wij ons zeker SEO-specialisten van Limburg noemen. Wil je meer van ons weten, neem dan gerust een kijkje op onze website.

Zoek jij hulp bij het opzetten van SEO, of wil je het schrijven van teksten zelfs helemaal uitbesteden? Neem dan snel contact met ons op. Wellicht kunnen wij iets voor jou betekenen!

Benieuwd naar
Geen Gedoe?

Heb je een vraag, advies nodig of zin in een bak koffie of thee? Bel of stuur ons een berichtje!

Wil jij Geen Gedoe?

Heb je een vraag, advies nodig of zin in een bak koffie of thee? Bel of stuur ons een berichtje!
Scroll naar boven